Fašiangy 2016

19.02.2016 20:28

Obecný Fašiangový ples

 

Obecné zastupiteľstvo usporiadalo už 6. Fašiangový ples 29.1.2016. Lístky na ples sa už tradične rozchytali hneď po jeho zverejnení. Do tanca hrala hudobná skupina NIKOL, ktorá  došla v inom zložení, ako v minulom roku. Všetkým chýbala hlavne výborná speváčka Kasalová, ale zábavu to nepokazilo. Ples otvárali svojim tancom dievčatá z folklórneho súboru Rabonka rezkými východniarskymi tancami. Nasledovala výborná večera a o polnoci bohatá tombola. V sále vládla počas celého večera výborná nálada a tanečný parket bol plný až do posledného kola.

 

Pochovávanie basy

 

Fašiangové posedenie občanov má v Čeľadiciach už dlhodobú tradíciu. Stretli sme sa v nedeľu popoludní  7.2.2016. O výbornú zábavu sa postarali hostia z FSk Ivančanka a domáce súbory- FSk Čeľaďania, DFS Rabonka a do tanca zahrala DH Čaľaďanka.

Na stoloch nechýbali šišky, fánky a pagáčiky o ktoré sa postaral starosta a naše seniorky z miestnej organizácie Jednoty dôchodcov na Slovensku a tiež dobré vínečko od p. Milana Darnadiho. Po bohatom kultúrnom programe sa všetci prítomní posilnili výborným gulášom.

Zlatým klincom programu bolo Pochovávanie basy. Nakoľko domáca FSk Čeľaďania, pochovávala basu deň pred tým v Nitre, prenechali domáci tento dôležitý úkon hosťom z Ivanky. Dobrá fašiangová zábava však pokračovala aj po pochovaní basy.  

 

Pripájam fotografie:      FSk Čeľaďania v Nitre

                                     Pochovávanie basy

 

 -  Ing. Seredičová Alžbeta -