Katarínske hody 2012

02.12.2012 23:22

Posedenie občanov a hostí - hodárov v kultúrnom dome počas Katarínskych hodov sa stalo už tradíciou v našej obci. Aj napriek tomu, že je už sychravé jesenné počasie a väčšina občanov mala doma hodárov, bol nás plný kultúrny dom. Kultúrna komisia pripravila bohatý program. Už pri príchode do kultúrneho domu návštevníkov vítala DH Čaľadanka pod vedením p. Jozefa Beláňa so svojimi sólistami p. Bališovou Martou a p. Seredičom Michalom. Dospelí sa do tanca nepustili, ale deti sa vytancovali do chuti.

V úvode programu, ktorý sa celý niesol v jesennom duchu,  privítal všetkých p. starosta obce Anton Laca.

V programe sa predstavili najskôr naši najmenší z MŠ. Ich milý a bezprostredný prejav je vždy tým najlepším úvodom  všetkých programov. Vo svojom vystúpení, okrem iného ťahali repku. V jesennom duchu pokračovali aj deti zo ZŠ,  ktoré účinkujú v DFS Rabonka. Najskôr dievčatá čarovali pod slivkou a potom spolu s chlapcami navarili dobrého slivkového lekváru.

Jesennú tému ukončila miestna Folklórna skupina , ktorá zábavnou formou predviedla zvyky pri oberačkových slávnostiach so všetkým, čo k tomu patrí – odovzdávanie hroznového venca, vtipné príhody, spevy a tance. Prítomní si spolu s nimi zaspievali a zabavili sa.

DFS Rabonka aj miestnu Folklórnu skupinu počas vystúpenia sprevádzal na harmonike p. Jozef Polčík ml.

Po programe pokračovala DH Čaľaďanka svojim bohatým repertoárom piesní na počúvanie i do tanca.

 

Pre priblíženie dobrej nálady pripájam fotografie.

 

 -Ing. Seredičová Alžbeta-